Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne gruszki na smaczne ciasto.
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26095
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17614
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 143
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26095
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17614
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 143
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Wodę zagotować z sokiem z cytryn i zalać gruszki na 24 godziny. Następnego dnia zlać powstały syrop, zgotować, ponownie zalać gruszki i odstawić na następne 24 godziny. W trzecim dniu do odcedzonego syropu dodać przyprawy, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki ułożone w wyparzonych słoiczkach. Pasteryzować około 5 minut.