Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna kapusta na sałatki.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 180
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 180
Składniki
Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do dużego garnka i polewać wrzącą wodą bardzo dokładnie aby sparzyła się równomiernie. Po kilku minutach zlać wodę, a kapustę dobrze odsączyć na sicie. Następnie wymieszać z solą, marchewką i przyprawami według uznania. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze ubić tak aby sok wydostał się na powierzchnię, po czym szczelnie zamknąć. Kapusta bardzo szybko się nadaje do spożycia. Wspaniale nadaje się do przygotowywania surówek do obiadu.