Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sok to samo zdrowie. Warto pić.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Zagotowaf wodę i wystudzić. Dodać sól. Na litr wody łyżka soli. Buraczki oczyścić, umyć obrać i pokroić w kostkę lub w plasterki. U mnie plasterki. Buraki umieścić w czystym, wyparzonym słoju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny i obrane ząbki czosnku. Zalać solanką. Na otwór w słoju założyć ścieteczkę i zacisnąć gumką. Pozostawić w ciepłym miejscu. U mnie kotłownia. Już po kilku dniach widać, że zawartość słoja pracuje. Słój można poobracać tak żeby zawartość się pomieszała. Można dokonać degustacji. Mój słój stał 2 tygodnie kiedy oceniłam, że napój jest pyszny. Pół szklanki dziennie poprawi nasze zdrowie. Sok można rozcieńczać wodą jeśli ktoś woli mniej esencjonalny. Na zdrowie