Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zrobić chociaż kilka słoiczków.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20522
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10059
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 129
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20522
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10059
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 129
Składniki
Owoce żurawiny dokładnie przebrać. Odrzucić owoce niedojrzałe i uszkodzone. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać cukier i sok z pomarańczy. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć. Gotować na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dusić owoce do uzyskania właściwej konsystencji konfitury. Gorącą masę zapakować do małych słoiczków. Dokładnie zakręcić wieczka. Odwrócić do góry denkami. Można zapasteryzować ok 10 min dla pewności, że się nie otworzą. Słoiczki i wieczka do słoiczków powinny być wyparzone. Smacznego