Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta papryka jest po prostu przepyszna, bardzo polecam....
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 284
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 77
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 284
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 77
Składniki
Paprykę opiec nad ogniem (np. nad gazem) lub w piekarniku na funkcji grill przy najwyższej temperaturze, chodzi o to, żeby skórka szybko zbrązowiała a miąższ pozostał jędrny.
Tak przygotowaną paprykę przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić na 15-20 minut. Następnie usunąć skórkę i gniazda nasienne.
W garnku wymieszać ocet, cukier, sól i oliwę. Dodać paprykę (można ją zostawić w całości lub pokroić na kawałki) i podgrzewać razem przez kilka minut. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia.
Czosnek pokroić w plasterki, zioła z grubsza posiekać. Do czystych słoików ciasno układać warstwami paprykę, czosnek i zioła. Pasteryzować przez 10 minut.