Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszeczkę wymagają pracy, ale smak rekompensuje trudy.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 130
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 172
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 130
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 172
Składniki
Oczyszczone, umyte grzyby ( z kapeluszy zdejmuję lepką skórkę) gotuję w osolonej wodzie 30 minut, zbierając pianę. Odcedzam. Gotuję zalewę. Wodę, ocet, i przyprawy gotuję 5 minut. Następnie dodaję miód, dokładnie mieszam. Grzyby wkładam do wyparzonych słoiczków, zalewam gorącą zalewą, zakręcam, odwracam do góry dnem do wystudzenia.
W ten sposób, w takiej zalewie można marynować też inne grzyby.