Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna ryba morska, usmażona, umieszczana w słoiku i zalana zalewą octową. Po ostudzeniu słoików z usmażoną rybą i po wstawieniu ich do lodówki, z zalewy robi się delikatna, bardzo smaczna galaretka.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1751
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1751
Składniki
Ryby oczyścić, umyć i osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Ostudzone wkładamy do słoja, wkładamy z zalewy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy chłodną zalewą octową.
Wykonanie zalewy: Wlewamy ocet z wodą do garnczka, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka, liście laurowe, 10-12 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki cukru i sól do smaku. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy i czekamy aż ostygnie. Smacznego !!!