Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne octy owocowe same się robią i są pełne aromatu. Można je używać do sałatek i przetworów. Zainspirował mnie kilogram brzoskwiń, który spadł z drzewka na ziemię.
ręcznik papierowy, gumka recepturka
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 39
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1664
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 106
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 156
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 39
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1664
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 106
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 156
Składniki
Niestety brzoskwinie, które się obtłuką szybko ciemnieją i się psują. Trzeba jak najszybciej wykroić "siniaki", owoce kroi się w kawałki i zalewa osłodzoną wodą. Słoik przykrywa się kawałkiem ręcznika papierowego i zaciska go recepturką. Po miesiącu odcedza się owoce, a po kolejnym miesiącu ocet będzie dobry- trzeba go zlać znad osadu. Najpierw powinno przechowywać się go w chłodzie, na przypadek jakby gazował, a później można poza lodówką.
Smacznego :)