Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sposób mojej mamy. Na zdjęciu są jeszcze nieukiszone bo były świeżo robione :)
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 155
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26274
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 155
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26274
Składniki
Gdy wkładam ogórki do słoików i zostaną mi duże wyrośnięte sztuki to wtedy je trę na tarce z dużymi oczkami, solę i zostawiam na ok 20 minut. Przekładam ogórki na sitko, żeby je odsączyć z nadmiaru wody. Następnie ogórki przekładam do słoiczków po musztardzie dosyć ściśle, do każdego słoiczka wkładam ząbek czosnku i kawałek kopru, zakręcam i wynoszę do piwnicy. Ja nie przerywam procesu kiszenia, kisną cały czasu. Na zimę mamy idealne ogórki na zupę, których już nie musimy trzeć i szybko możemy ugotować zupkę. Nie podałam ile ma być soli bo wszystko zależy od tego jaką ilością ogórków w danym momencie dysponujemy, ja solę na tzw smak :) Smacznego