Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne, z przepisu mojej mamy.
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 39
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 93
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 205
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 39
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 93
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 205
Składniki
Ogórki umyć ułożyć w słojach, dodać koper, grubo strugany korzeń chrzanu, ząbek czosnku i gorczycę.
Z wody i przypraw przygotować zalewę, zagotować - dodać ocet. Zalać ogórki. Słoje wstawić do kotła z gorącą wodą, po zagotowaniu wody kocioł odstawić i pozostawić pod przykryciem 10 minut . Po zakończeniu pasteryzacji słoje wyjąć.