Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na pyszne ogóreczki :)
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1471
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5093
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4919
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1471
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5093
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4919
Składniki
W większym garnku zagotowujemy zalewę z wody, octu, soli, cukru, pieprzu, ziela angielskiego i listka laurowego. Następnie do każdego umytego i wyparzonego słoika wrzucamy gorczycę, koper, czosnek i parę plasterków marchewki.Ogórki układamy w słojach i napełniamy je zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min. Rada: Jeśli zwiększymy ilość cukru w zalewie do 4 łyżek to otrzymamy wówczas zalewę słodko-kwaśną. Takie ogóreczki również smakują wybornie.