Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ogórków konserwowych nigdy za wiele. Jedne bardzo ostre, inne łagodne - na wszystkie znajdą się amatorzy. Kolejne ogórki w zalewie octowej, tym razem z dodatkiem czosnku, papryczki chili i chrzanu.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 839
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 115
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 839
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 115
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Składniki
Ogórki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinkę. Z wody, cukru, soli i octu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Do każdego litrowego słoika na dno wkładamy pokrojony w plastry czosnek, ziele angielskie, chrzan, gorczyce i pokrojoną w kostkę papryczkę chili. Następnie w słoikach układamy dość ściśle ogórki. Do słoików z ogórkami nalewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.