Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po małym słodkim przerywniku ponownie zapraszam na przetwory. W tym roku moje półki w kuchni jak nigdy zapełniły się słoiczkami z warzywami i owocami. Dzisiaj w roli głównej ogórki z dodatkiem chili. A więc coś dla tych co lubią ostre smaki :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 187
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1764
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 334
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 245
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 84
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 187
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1764
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 334
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 245
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 84
Składniki
Ogórki dokładnie umyć, pokroić wzdłuż na 2-4 części w zależności od wielkości ogórka. Dodać sól i dokładnie wymieszać, zostawić na ok. 6 godzin, aż ogórki puszczą sok. Następnie zlać powstały sok dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chili i pieprz. Bardzo dokładnie wymieszać. W między czasie przygotować zalewę. Ocet zagotować z wodą i cukrem. Jeszcze gorącą zalewą zalać ogórki i zostawić na ok. 12 godzin. Po tym czasie ogróki ciasno poukładać w słoikach i zalać zalewą. Pasteryzować ok. 10-15 min.
Smacznego :)