Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną paprykę konserwową prostą w przygotowaniu. Smaczna, krucha o łagodnym słodko kwaśnym smaku papryka zasmakuje każdemu, a że udało mi się kupić tanio paprykę więc parę słoiczków na zimę już jest.
nóż, garnek, słoiki,
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4893
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 173
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 366
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4893
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 173
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 366
Składniki
Zalewa; Składniki na zalewę gotujemy około 10 - 15 minut. Paprykę oczyszczamy, myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Następnie do czystych słoików wkładamy pokrojoną paprykę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, gorczycę oraz piórka cebuli. Całość zalewamy przygotowaną wcześniej gorącą zalewą, zakręcamy mocno słoiki i obracamy do góry dnem. Następnego dnia możemy pasteryzować, pasteryzujemy 10 minut od chwili zagotowania. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 3 dniach papryka gotowa do spożycia.
Papryka gotowa.