Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słodko-pikantnej zalewie z miodem i chili.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 15
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 25
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 267
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 15
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 25
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 267
Składniki
Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy. Możemy pokroić w różnej szerokości paski. Ja robiłam paprykę w małych słoiczkach więc pokroiłam ją w średniej wielkości kostkę. Pokrojoną paprykę zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Przygotowujemy zalewę:ocet, wodę, cukier i chili zagotowujemy, zdejmujemy z kuchenki, dodajemy miód i mieszamy aż składniki się połączą. Odstawiamy do przestygnięcia. Na dno słoików wkładamy pokruszony liść laurowy,pokrojony w plasterki ząbek czosnku, ziele angielskie i gorczycę. Paprykę odsączamy z soków, które puściła i układamy dość ciasno w przygotowanych słoikach z przyprawami. Zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.