Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie sezonowych produktów.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 151
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 46
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 135
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4665
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 151
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 46
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 135
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4665
Składniki
Umyte łodygi rabarbaru (najlepiej odmiany o zabarwieniu malinowym) pokrajać na drobne kawałki, wsypać do rondla, dodać niewielką ilość wody i krótko rozgotować pod przykryciem. Gorącą masą napełnić słoiki lub butelki i pasteryzować 25-30 minut, w temperaturze 90 stopni C. Taki przepis nadaje się do przyrządzania zup lub po zagęszczeniu z cukrem stanowi smaczną marmoladę! Przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1984 roku, i jest nadal przepyszny :)