Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka pasteryzowana z czterech warzyw /kapusty, ogórków, marchwi i papryki/ oraz zalewy. Świetnie smakuje zimą:) Chociaż... przed włożeniem do słoików próbowałam i smakuje rewelacyjnie do bezpośredniego spożycia, bez pasteryzacji - jako surówka:)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 135
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 37
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 47
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 82
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4571
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 135
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 37
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 47
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 82
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4571
Składniki
Kapustę szatkujemy. Ogórki /bez obierania/ kroimy w cienkie plastry. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w krótkie paseczki lub kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sól i ugniatając rękami mieszamy. Odstawiamy na 1,5 - 2 godz. Wodę, ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz zagotowujemy i gorącą zalewę dodajemy do sałatki. Mieszamy. Sałatkę wraz z zalewą i sokiem jaki puściła przekładamy do słoików lekko ugniatając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min - w zależności od wielkości słoika.