Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapach i smak kolendry - zarówno natki jak i ziaren. Dlatego właśnie ta sałatka ogórkowa od kilku lat jest w mojej spiżarni na pierwszym miejscu:) Polecam wszystkim kolendro maniakom:)
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 201
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 41
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 201
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 41
Składniki
Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę kroimy w kostkę lub pół plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Wodę przegotowaną /ale przestygniętą/ mieszamy z solą i solanką zalewamy warzywa.Mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Następnie warzywa odsączamy i przekładamy do słoików lekko dociskając. Z wody, octu, cukru, kolendry, ziela angielskiego i gorczycy gotujemy zalewę i gorącą napełniamy słoiki z sałatką. Zakręcamy i pasteryzujemy 12-15 min.