Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie ogórków, cukinii i cebuli zamknięte w słoiku. Doskonały dodatek do mięs na zimowe dni.
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1450
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5067
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4900
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 179
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1450
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5067
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4900
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 179
Składniki
Ogórki i cukinie /bez obierania/ kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry. Warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 8 godzin w chłodne miejsce. W tym czasie sałatkę mieszamy kilka razy. Po tym czasie w dużym garnku przygotowujemy zalewę: cukier, ocet, olej ziele angielskie i liście laurowe zagotowujemy. Warzywa odciskamy z soków, które puściły i przekładamy je do garnka z zalewą. Często mieszając sałatkę gotujemy 10 min. Po tym czasie gorącą sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.