Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec z chrupiącymi skwarkami.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 149
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 272
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 72
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 149
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 272
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 72
Składniki
Boczek mielę w maszynce do mięsa na dużym oczku.
Przekładam do szerokiego garnka z grubym dnem. Wytapiam smalec na średnim ogniu, co jakiś czas mieszam drewnianą łyżką. Smażę do uzyskania złotych skwarków. Pod koniec dodaję sól i pieprz ziołowy. Dokładnie mieszam.
Gorący smalec przelewam do garnuszków i wyparzonych suchych słoiczków, tak by tłuszcz pokrywał skwarki.
Gorące słoiczki zakręcam. Wystudzony smalec przechowuję w chłodnym miejscu. Smalec z garnuszków spożywamy na bieżąco