Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbuje własnego nigdy nie wypije sklepowego.
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 41
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4608
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 387
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 65
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 41
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4608
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 387
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 65
Składniki
Maliny na dobę zasypałam cukrem. Ale uwaga, żeby nie zrobiło sie wino malinowe.
Maliny wrzuciłam do sokownika, zasypałam cukrem i włączyłam pełen ogień. Sok wlewałam od razu do buteleczek. Ja lubię mniej słodki sok, ale można dodawać według gustu. W wersji bez sokownika, maliny z cukrem trzeba zmiękczyć w garze aż puszczą sok a potem go zlać- będzie mniej klarowny.
Buteleczki dodatkowo zapasteryzowałam 15-20 minut. Pulpę można od razu nakładać do słoiczków jako dżem- zostaje sporo miąższu. Lub pulpę można wygotować i mieć dodatkowe soki. Smacznego :)