Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepiękny zapach i kolor. Dodatek do herbaty zimą.
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4625
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 389
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 69
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4625
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 389
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 69
Składniki
Do gara w którym gotuję bigos czyli jak największym wlewam na 10 cm wody. Wsypuję cukier i gotuję, potem wrzucam garściami płatki aż po brzegi garnka ( jak na zdjęciu ). Gdy opadają dosypuję nowe. Aż wszystkie się zmieszczą. Dolewam wody, ale nie za dużo. Gdy wszystkie zmienią kształt na farfoclowaty, wtedy wlewam sok z cytryn. Dalej gotuję na małym ogniu bardzo często mieszając. Gdy wszystko się przegotuje i ma konsystencję gęstego syropu ( jak za gęste dolać wody ) blenderem miksuję na masę nawet nie za bardzo zmieloną. Jeszcze raz doprowadzam do wrzenia i przekładam do niewielkich słoiczków, które po zakręceniu przewracam do góry dnem. Wyjątkowym osobom wręczam w formie prezentu. Ale reszta dla mnie:)