Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana nieco ostrzejszym sosem śmietanowo-majonezowo-chrzanowym . Wyrazista i pełna witamin, doskonała do kotletów i mięs duszonych.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 69
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12030
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1192
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 37
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 43
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1040
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 69
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12030
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1192
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 37
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 43
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1040
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy dosyć drobno. Marchew tarkujemy na tarce o drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko na tarce o grubych oczkach. Starte jabłko skrapiamy lekko cytryną, aby nie ściemniało. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski.
Śmietanę przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem, mieszamy do rozpuszczenia cukru i soli. Następnie dodajemy majonez i chrzan. Całość porządnie mieszamy. Warzywa polewamy sosem i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny, aby surówka się schłodziła- będzie smaczniejsza. Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowo-chrzanowym gotowa!