Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bomba witaminowa w przepysznej odsłonie
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 87
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12043
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1239
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 50
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1095
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 87
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12043
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1239
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 50
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1095
Składniki
Na łyżce oliwy podsmażam czosnek na minimalnym ogniu, tak aby się tylko szklił, gdy bedzie miał oznaki przysmażenia wrzucam jarmuż.
Jeśli macie własny jarmuż to wiadomo że nie trzeba wyjmować łodyg z mniejszych liści, jeśli jest z paczki to lepiej wyjąć wszystkie łodygi. Na dno garnka wlewam odrobinę wody, podkręcam gaz i wrzucam jarmuż do garnka i przykrywam pokrywką
Po paru minutach jarmuż zmniejszy swoją objętość o połowę, będzie zblanszowany ale jeszcze jędrny i zachowa swój piękny kształt. Całość zdejmuje z ognia. Dodaje śmietanę, fetę, przyprawy i wszystko mieszam
Jarmuż najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu na ciepło, ale lubię jarmuż pod każdą postacią no i niestety ta miseczka zniknęła przed obiadem. Smacznego!