Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 24
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 23
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam.
Odsłon: 285
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 24
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 23
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Awokado przekroić wzdłuż i wyjąć pestkę. Połówki pokroić na pół. Zgrabnie zdjąć skórkę zaczynając od węższej strony. Owoc umieścić w misce blendera. Dodać pozostałe składniki tj olej lniany, sok z cytryny, czosnek, musztardę, pieprz czarny mielony i sól. Zmiksować. Mamy gotowy sos. Gęstość możemy regulować olejem. Młodą kapustę poszatkować. Ogórka pokroić w ćwierćplasterki i taka samo zrobić z rzodkiewkami. Cebulki dymki drobno pokroić, a koperek posiekać. Składniki przełożyć do salaterki i dodać sos z awokado. Wymieszać. Jeśli jest taka potrzeba, to dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Posypać pestkami słonecznika. Sałatka gotowa. Smacznego.