Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z selera naciowego, której przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Jest to bez wątpienia moja ulubiona sałatka na każde święta.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Pierś kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu lub najlepiej z kostką rosołową. Ostudzonego kroimy w kostkę. (Czasami kupuję gotową pierś kurczaka wędzoną pakowaną próżniowo, też super się sprawdza w tej sałatce) Seler myjemy i kroimy dosyć drobno. Żurawinę przelewamy wrzątkiem i odsączamy z nadmiaru wody. Kukurydzę konserwową też odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, śmietanę i musztardę oraz na koniec posypujemy prażonymi orzechami.
Polecam