Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonym kurczakiem i pysznym, aromatycznym sosem.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Składniki
Filety umyć, osuszyć i pokroić na plasterki, a następnie wymieszać w misce z przyprawą do kurczaka i łyżką oleju. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kawałki kurczaka i piec ok. 25 minut.
Pomidory pokroić w ćwiartki, a parmezan zetrzeć obieraczką do warzyw lub tarką na podłużne plasterki.
Przygotować sos: Żóltko, parmezan, czosnek, musztardę i przyprawy umieścić w słoiku lub innym wysokim naczyniu, do którego zmieści się blender. Blendować składniki przez kilkanaście sekund, a następnie, ciągle blendując wlać łyżkę oleju. Stopniowo dodawać olej i blendować, do uzyskania gęstego sosu.
Na talerzach ułożyć sałatę, pomidory i lekko przestudzonego kurczaka. Posypać parmezanem i polać przygotowanym sosem. Sałatka znakomicie smakuje z grzankami.