Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na drugie śniadanie jest sycąca, pyszna i doskonale dopasowana pod względem składników. Sprawdź ten przepis!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3131
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 270
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3131
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 270
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu, który powinien się chwilę przegryźć. Połącz majonez z jogurtem naturalnym. Czosnek obierz, rozgnieć, a następnie przepuść przez praskę. Połącz wraz z majonezem i jogurtem naturalnym, dopraw solą, pieprzem i koperkiem według uznania. Wymieszaj i odstaw.
Przygotuj teraz kurczaka. Mięso oczyść z błonek, pokrój w drobne kostki, a następnie oprósz przyprawami, dopraw solą i pieprzem. Umieść w naczyniu żaroodpornym, delikatnie skrop olejem lub oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z grzałką górną i dolną przez około 35 minut. Jeśli chcesz szybciej przygotować mięso, po prostu podsmaż je na patelni.
Ugotuj jajka na twardo, umieszczając je w zimnej wodzie. Po zagotowaniu się jej, gotuj przez około 8 minut.
Szpinak opłucz pod bieżącą wodą. Wyłóż na głęboką paterę, półmisek lub miskę. Zieloną część kapusty pekińskiej posiekaj, wyłóż nią także naczynie do sałatki.
Awokado umyj pod bieżącą wodą, osusz, przekrój na pół, a następnie wyciągnij pestkę. Za pomocą łyżki wyjmij miąższ i pokrój na paseczki. Delikatnie posól. Dodaj do wcześniej wyłożonych składników.
Ugotowane jajka pokrój w ósemki albo na średniej wielkości kostki. Przygotowanego wcześniej kurczaka pokrój na drobniejsze kawałki lub plasterki. Całość dopraw sosem czosnkowym.