Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Siostra Anastazja zamiast cebuli do sałatki dodaje sparzonego pora, dzięki temu sałatka ma łagodniejszy smak, pięknie pachnie i dłużej zachowuje świeżość. Poznajcie sprawdzony przepis siostry Anastazji na klasyczną sałatkę z warzywami korzeniowymi.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i serer dokładnie wyszczotkować, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, posolić i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w równą kostkę.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać z łupin i również pokroić w kostkę.
Por umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przekroić na pół i drobno poszatkować. Skrojonego pora sparzyć wrzątkiem, następnie odcedzić i odstawić na bok do ostygnięcia.
Groszek odcedzić z zalewy.
Ogórki wyjąć ze słoika i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie warzywa przesypać do jednej miski.
W osobnej misce połączyć majonez z musztardą. Sos doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę rozrobić z sosem. Dokładnie wymieszać. Gotowe!