Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, pyszna i aromatyczna, taka właśnie jest sałatka z fasolą i pieczarkami. Dodatek ulubionego żółtego sera oraz żółtek znacznie urozmaica jej smak. Możesz użyć w tym przepisie zarówno podsmażonych wcześniej pieczarek, jak i konserwowych.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Na początku jajka ugotuj na twardo, czyli zostaw w gotującej się wodzie na około 10 minut od momentu wrzenia. Po tym czasie obierz je ze skorupek, posiekaj w kostkę i przełóż do dużej miski. Kukurydzę konserwową i fasolę odsącz z zalewy. Dodaj do jajek. Pieczarki pokrój w plasterki i dołóż do pozostałych składników.
Ser pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Szynkę pokrój w drobną kostkę Cebulę białą umyj, osusz i posiekaj drobno. Dodaj do sałatki. Posól i popieprz sałatkę, wymieszaj składniki. Na koniec wymieszaj jogurt naturalny z majonezem, musztardą i koperkiem suszonym. Takim sosem polej wszystkie składniki i zamieszaj dokładnie. Odstaw do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.