Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie sezonowej botwinki, a którą czas właśnie się zaczął. :-) Kilka prostych składników i na obiad jak znalazł!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 131
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 36
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 39
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4558
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 131
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 36
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 39
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4558
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Liście botwiny siekamy, buraczki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę plastry boczku do momentu aż wytopi się tłuszcz. Boczek ściągamy z patelni. Na wytopionym tłuszczu podsmażamy liście i buraki z botwiny (w razie potrzeby można dodać odrobinę oleju). Podlewamy wodą, dusimy do miękkości. Dodajemy boczek, obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.