Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 856
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 94
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 856
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 94
Składniki
Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Następnie osączyć na sicie. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Makrelę obrać ze skórki i oczyścić z ości. Podzielić na małe kawałki. Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponce rozsypać połowę cebuli pokrojonej w kostkę. Następnie porozkładać ćwiartki jajek i kawałki makreli. Posypać groszkiem. Ułożyć oliwki pokrojone na połówki. Resztę cebuli pokrojonej na półplasterki i pokrojonego na półplasterki ogórka kiszonego. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Sos - Oliwę z oliwek wymieszać z octem i miodem. Dodać pieprz młotkowany i sól. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego.