Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na rodzinne spotkanie.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 251
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 251
Składniki
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać makaron i zioła prowansalskie. Smażyć i mieszać przez ok. minutę. Wystudzić. Ułożyć na dnie salaterki. Posmarować trzema łyżkami majonezu. Ścianki salaterki wyłożyć połówkami plasterków rzodkiewek. Zielonego ogórka pokroić w kostkę i włożyć do salaterki. Jajka zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i do salaterki. Posolić i posypać obficie pieprzem młotkowanym z kolendrą. Pozostałe rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i to jest kolejna warstwa sałatki. Kukurydzę osączyć na sitku. I to kolejna warstwa. Szynkę pokroić w paseczki i ułożyć na kukurydzy. Pora pokroić w półplasterki. Przelać wrzątkiem na sicie, a następnie zimną wodą. Odcisnąć. Ułożyć na szynce, posolić. Posmarować majonezem. Ostatnią warstwą jest żółty ser starty na tarce na grubych oczkach. Dekoracja to rzodkiewki i natka pietruszki. Sałatkę przed podaniem schłodzić. Smacznego.