Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kilku składników. W roli głównej kalafior, do tego jajka, trochę warzyw i sos czosnkowy. Pycha.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić na ósemki. Rzodkiewki umyć i pokroić w plastry. Ogórki również pokroić w plastry. Pomidory umyć i pokroić na połówki. Wszystkie składniki ułożyć na półmisku. Najpierw kalafior, podzielić go na małe różyczki. Następnie jajka, rzodkiewkę, ogórki i pomidorki.
Majonez i jogurt przełożyć do miseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Warzywa na półmisku polać przygotowanym sosem. Wierzch posypać szczypiorkiem.