Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacki rarytas, który przygotujesz z 3 prostych i tanich składników. Sałatka znakomicie sprawdza się na imprezach i rodzinnych przyjęciach. Dzięki gotowaniu cebuli w marynacie ma charakterystyczny i nietuzinkowy smak.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wrzuć na 4 minuty do gotującej się wody, po czym wyłów za pomocą łyżki cedzakowej.
Cebulę pokrój w zgrabną kostkę. Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj 10 łyżek octu i 4 łyżki cukru. Całość zagotuj, po czym wrzuć cebulę. Gotuj przez 10 minut, następnie odcedź.
Do dużej miski przełóż marchew, cebulę i jajka. Dodaj śmietanę, musztardę, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.