Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 81
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 81
Składniki
Sok jabłkowy wymieszać z sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Seler oczyścić , pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć je w misce , skrapiając 2/3 porcji przygotowanego sosu , marynować ok. 60 min. Rozłożyć na talerzach i skropić 2 łyżkami oliwy. Sałatę oczyścić , osuszyć i porwać na małe kawałki . 2 łyżki oliwy wymieszać z resztą sosu jabłkowego , polać nim sałatę , wymieszać. Parmezan zetrzeć w wiórki , posypać nim sałatę.Ozdobić pomidorami i posiekanymi ziołami. Można użyć selera korzennego / wersja oryginalna przepisu/. Kto nie lubi selera , przystawkę możne przygotować z młodej kalarepy