Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko na święta ;)
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 55
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 446
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1483
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 55
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 446
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1483
Składniki
Filety śledziowe moczymy przez kilka godzin w mleku, odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, wsypujemy cukier i karmelizujemy kilka minut. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat, ocet i dusimy chwilę cały czas mieszając. Następnie dodajemy rodzynki, posiekaną papryczkę, smażymy 5 min (cały czas mieszając). Śledzie mieszamy z sosem, doprawiamy pieprzem, przekładamy do słoików i wstawiamy na kilka dni do lodówki.