Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z mrożonych kalmarów. Te, których użyłam to kalmary z solą i pieprzem. Można kupić w Lidlu swobodnie. Niesamowicie pyszna i niesamowicie łatwa i szybka w wykonaniu. Zachęcam tych, którzy wzdrygają się od owoców morza. Raz spróbujecie i będziecie chcieli więcej i więcej. Dla mnie to raj w ustach. Do sałatki dodałam bułeczkę, którą piekłam poprzedniego dnia. Pycha. Do zrobienia sałatki potrzeba mniej niż 15 minut.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, talerz
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 856
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 94
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 856
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 94
Składniki
Kalmary smażymy na oleju z obu stron aż będą rumiane. Nie wolno przesmażyć, bo będą gumiaste i niesmaczne. Wystarczy wrzucić na dobrze rozgrzany olej i smażyć 2-3 minuty na każdej stronie.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę: kładziemy na talerz, na którym będziemy serwować sałatkę zieleninę. Kroimy pomidorki koktajlowe na pół, cebulę w pół plastry, a chleb smarujemy masłem.
Układamy pomidorki, cebulę na bazę z zieleniny, polewamy dressingiem i kładziemy usmażone kalmary. Dodajemy pieczywo. Rozkoszujemy się smakiem morza.