Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka na niedzielę składa się wyłącznie z kilku składników. Jest chrupiąca, dobrze doprawiona i pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Wypróbuj ten przepis!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 83
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5326
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 646
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 83
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5326
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 646
Składniki
Umyj i osusz kapustę, oczyść ją z uszkodzonych liści. Poszatkuj ostrym nożem na cienkie paski lub zetrzyj na tarce. Przełóż do dużej miski. Rzodkiewki umyj, oczyść z zielonych części, a następnie pokrój na taki sam kształt co kapustę.
Marchewki obierz, zetrzyj lub posiekaj w cienkie paski. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszaj.
Teraz przygotuj sos, mieszając oliwę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw go solą i pieprzem. Dodaj do surówki.