Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam młode warzywa, które najlepiej smakują na surowo. Surówka z młodej kapusty, marchewki, kalarepy, jabłka i zieleniny to prawdziwie wiosenny przysmak:)
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 46
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 38
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 46
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 38
Składniki
Kapustę szatkujemy, oprószamy solą, ugniatamy palcami i odstawiamy. Natkę i koperek drobno siekamy. Kalarepę, marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Kapustę odciskamy z soku który puściła i przekładamy do salaterki. Dodajemy kalarepę, marchew, jabłko, koper i natkę, sok z cytryny i olej i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy i ostawiamy na kwadrans.