Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoszczyzna będąca podstawą bulionu, może być wykorzystana także do przygotowania smakowitej surówki obiadowej. Wszystkie wykorzystane warzywa otula domowy sos musztardowy, nadając całości niesamowitego smaku i aromatu.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 129
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1797
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 129
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1797
Składniki
Majonez mieszamy z mlekiem, musztardą kremską, octem jabłkowym, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do momentu powstania gładkiej i jednolitej konsystencji. Sos doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Obrane marchewki, pietruszki i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach, a por i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy z sosem musztardowym, a surówkę wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)