Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy ją robiłam nie przypuszczałam że jest w smaku taka rewelacyjna, chrupiąca i delikatna, zresztą ja bardzo lubię pora i wszystko co się z niego robi. Polecam do pieczonego mięsa.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 124
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 195
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 32
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 124
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 195
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 32
Składniki
Pora kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz wzdłuż na pół, a następnie kroimy w cienkie paseczki, tak jak na zdjęciu poniżej.
Pokrojone pory przekładamy na sitko i zalewamy wrzącą wodą, mocząc pora przez około 1-2 minut we wrzątku.
Wyciągamy pora z wrzątku i oblewamy go obficie zimną wodą, zostawiając na sitku aby trochę odciekł z nadmiaru wody.
Sparzonego pokrojonego pora przekładamy do miski, dodajemy majonez i przyprawy.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chodne miejsce na około 10 minut, najlepiej do lodówki. Smacznego !!!