Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jednak wracamy do starego, sprawdzonego przepisu z klasycznym połączeniem pora z jabłkiem, marchewką i majonezem. To znakomity dodatek do obiadu, ale świetnie sprawdzi się także do grilla czy na imprezę.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Po pokrojeniu zalewamy go wrzątkiem na 1-2 minuty, a następnie odsączamy i studzimy na sitku. Lekko odciskamy i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało i dla smaku. Następnie dodajemy do warzyw śmietanę, majonez, pieprz, sól i cukier, dokładnie mieszamy. Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce, ale równie dobrze smakuje podana od razu po przygotowaniu.