Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, kolorowa sałatka z kurczakiem. Owoce idealnie komponują się z kurczakiem w pikantnej marynacie. Por, cukinia i świeża kukurydza wzbogacają całość i nadają charakteru.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2686
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1126
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2686
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1126
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami, sosem chili i olejem. Mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut. Pora kroimy w bardzo cienkie plasterki. Przekładamy do salaterki. Lekko posypujemy solą. Cukinię kroimy na mandolinie w cienkie plasterki. Układamy na porze. Kukurydzę obieramy. Ostrym nożem ścinamy nasiona. Wsypujemy do salaterki. Smarujemy majonezem. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mango, ananasa i kiwi kroimy w kawałki. Przekładamy do salaterki. Sok, który powstał podczas krojenia owoców dolewamy do kurczaka. Kurczaka smażymy, aż się zrumieni. Studzimy. Przekładamy do salaterki. Posypujemy pestkami granatu i koperkiem.