Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa gotowane na parze zachowują znacznie więcej swoich zdrowotnych właściwości niż gotowane w wodzie, nie tracą także smaku przez co znacznie można zredukować ilość soli przy podawaniu. Mogą być daniem głównym np. z ryżem lub kaszą lub dodatkiem do dania mięsnego.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 858
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 106
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 858
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 106
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 189
Składniki
Umyć warzywa.
Obrać i pokroić wg upodobania na mniejsze lub większe kawałki.
Gotować ok. 20 min. na parze. Podczas gotowania doprawić majerankiem, pod koniec skropić sokiem z cytryny.