Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i smaczna sałatka z truflowymi ziemniakami o pięknym fioletowym kolorze z dodatkiem sosu czosnkowego.
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 135
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 18
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 135
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 18
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach przez 20 min następnie odcedzamy i czekamy aż przestygną. Do miseczki dodajemy pokrojone w talarki ziemniaki, rzodkiewkę oraz cebulę, dodajemy kukurydzę wszystko razem delikatnie mieszamy.
Sos czosnkowy: w małym naczyniu dodajemy jogurt oraz majonez następnie przeciśnięty przez praskę czosnek, sól pieprz oraz szczyptę cukru. Polewamy nim sałatkę.