Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki lekkie jak puch, słodkie jak miód i smaczne niewiarygodnie.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 45
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 35
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 45
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 35
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Jednego banana obierz i zblenduj na gładki krem. Dodaj go do żółtek i miksuj, aż masa stanie się puszysta. Dodaj do niej ziarna z laski wanilii, mąkę i sodę. Połącz za pomocą misksera. Ubij białka na sztywną pianę i dodaj ją do masy. Wymieszaj za pomocą łyżki delikatnie, by piana nie opadła. Rozgrzej patelnię posmarowaną olejem. Obierz drugiego banana i pokrój w plasterki. Nakładaj na patelnię po kopiastej łyżce puszystej masy a na wierzch każdego placka połóż po dwa plasterki banana. Smaż z obu stron do zrumienienia. Nie przewracaj wielokrotnie. Cierpliwie usmaż z jednej a potem z drugiej, delikatnie przewracając (około 3 minuty na stronę). Możesz użyć innej mąki.