Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny smak, wygląd i zapach. Takie focaccie powstają z resztek warzyw.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 286
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 78
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 286
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 78
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie. Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże rozmieszane z wodą, sól i olej. Wymieszać do połączenia się składników. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Następnie ciasto zagnieść na blacie podsypanym mąką. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1-1,5 cm. Z warzyw ułożyć wizerunek damy z kwiatami. Tułów zaznaczyłam jadalnym flamastrem. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. Focaccię z warzywami posmarować solanką. Piec w 220 C przez ok. 20 minut. Do lekkiego zrumienienia.