Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Składniki
Mięsa poporcjować,zalać wodą i gotować.Zdjąć szumy,dodać jarzyny,ziele i liście. Cebulę opalić nad palnikiem. Gotować do miękkości mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać na 5 min.przed końcem gotowania. Dodać sól i pieprz,ale końcowy smak będzie po dodaniu żelatyny,wtedy jeszcze doprawimy. Miękkie mięso wyjąć wraz z warzywami i wystudzić.
Przestudzone mięso pokroić lub poszarpać. Na spód miseczek dać papryczkę chili,groszek i mięso. Do gorącego rosołu około 3l wsypać żelatynę i dobrze rozmieszać.Doprawić do smaku. Galaretkę wynieść w chłodne miejsce.
Smacznego życzę!