Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, bezglutenowe gofry z mąki gryczanej.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Składniki
Wymieszać wszystkie suche składniki (mąkę, sodę, proszek, sól i cukier)
Dodać mleko, wodę, jaja, tłuszcz i ocet i dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na rozgrzaną gofrownicę i piec przez kilka minut na najwyższej mocy.
Wyjąć z gofrownicy, ostudzić na kratce i podawać z ulubionymi dodatkami (masłem orzechowym, owocami, jogurtem, gorzką czekoladą, syropem klonowym, miodem i z czym tylko dusza zapragnie.